Egomkultur

Művelődési Ház - Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313888, 33/501175, e-mail: egommuvhaz@invitel.hu

BALETTOKTATÁS

 

A klasszikus balett gyakorlása által a test változik, fejlődik, a lélek pedig vele együtt folyamatosan épül és szépül. A balett segítségével a koordinációnak, a fejlett mozgásharmóniának olyan magas fokára lehet jutni, mely lehetővé teszi más, ettől eltérő tánctechnikák vagy mozgásformák gyors és testtudatos elsajátítását, művelését is (pl.: lépéstechnikák, egyensúlyi helyzetek, forgások, ugrások, stb.)
A mozdulatok finomodnak, kecsesebbé válnak, az izmok megerősödnek, formálódnak, feszesednek, a test rugalmasabbá, hajlékonyabbá válik. Javul az általános kondíció, fejlődik a figyelem és a koordináció, kialakul egy erős testtudat, mely megkönnyíti és lerövidíti a tánctanulást egyéb más táncműfajokban.
Balettóráink felépítése általában a klasszikus módot követi: rövid bemelegítés után „rúdgyakorlatok”, majd középgyakorlatok következnek ugrásokkal, forgásokkal, kombinációkkal.  Művelődési Házunk többfunkciós klubtermét parkettaborítással valamint faltól falig terjedő tükrök beépítésével sikerült alkalmassá tenni az egyre népszerűbb balett oktatás számára.

balett (Small)

Ön itt van: Nyitólap Tagjaink Klubok, közösségek Tartalom BALETTOKTATÁS