Egomkultur

Művelődési Ház - Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313888, 33/501175, e-mail: egommuvhaz@invitel.hu

ÉREMGYŰJTŐK KLUBJA

A szervezett éremgyűjtés Esztergomban az 1960-as években bontakozott ki. 1967-ben már csoportba szerveződve tevékenykedett s tagozódott be az 1969-ben alapított Magyar Éremgyűjtők Egyesületébe.
Kevés csoport dicsekedhet azzal, hogy elnyerte a Vándorgyűlés rendezési jogát, Esztergomon kívül nincs is olyan település, melyik kétszer kapta volna meg ezt a megtisztelő lehetőséget. 1973-ban a negyedik, majd 1992-ben a XXII. vándorgyűlés zajlott a királyi városban. A vándorgyűléshez kapcsolódott a Numizmatikai Nyári Egyetem rendezése is. Az egyetem hallgatói a színvonalas előadások végeztével diplomát vehettek át Paskai László bíboros-érsek úrtól a Prímási Palotában, ahol erre az alkalomra a Keresztény Múzeum anyagából a maga nemében páratlan kiállítás nyílt a káptalani jelvényekből.
Nagyobb rendezvényeink helyszíne a Fürdő Szálló volt, ahol is egy helyen tudhattuk a szállást, étkezést, az árverezést, valamint magát a kiállítást. Összejöveteleinket pedig hetente a Bajor Ágost Művelődési Házban tartottuk. Jelenleg a Művelődési Ház zsinagóga épülete ad otthont foglalkozásainknak csütörtökönként 17-19 óra között. Évente öt nagyobb cserenapot tartunk, minden második hónap harmadik vasárnapján reggel 8 órától 12 óráig.
Csütörtöki összejöveteleinkre pedig szeretettel várjuk nem csak az éremgyűjtőket, hanem mindennemű régiség -képeslap, könyv, festmény, kitüntetés, stb.- iránt érdeklődőket és leendő gyűjtőket. Nagyszámú katalógussal, szakirodalommal rendelkezünk, önzetlenül segítünk minden érdeklődőt, aki megkeres bennünket.

Csóka Ferenc klubvezető

eremborze

Ön itt van: Nyitólap Tagjaink Klubok, közösségek Tartalom ÉREMGYŰJTŐK KLUBJA