Egomkultur

Művelődési Ház - Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313888, 33/501175, e-mail: egommuvhaz@invitel.hu

Bridzsklub

A bridzs szellemi sport, versenyszerűen is űzhető kártyajáték, melyet a NOB 1999-ben olimpiai sportágnak minősített. Egy-egy egymással szemben ülő pár 52 lapos francia kártyával játssza. Igen sokrétű szellemi képességet vesz igénybe, így fejleszt is ezeket a képességeket. Szükség van logikus gondolkodásra, memóriára, stratégiára, taktikára.

Mindezek a készségfejlesztő tulajdonságai indokolják, hogy ma már Észak-Amerika és Nyugat-Európa legtöbb matematikai, gazdasági és jogi egyetemén tantárgyként tanítják. Skandinávia legtöbb országában már a középiskolák matematikai fakultációin is előkerül, s tapasztalatok bizonyítják, hogy a bridzsórák csodálatosan megnövelték a hallgatók befogadási képességét, döntésképességét és logikáját.
Bár ma már az Internet segítségével mindenki találhat játszótársakat a világ bármely pontjáról, a nap bármely szakában, az élő játék hangulatát semmi sem pótolja.
Az esztergomi bridzsklub alapítása dr. Madarász Imre nevéhez fűződik. A klub mintegy 30 éves fennállása óta több helyszínen is működött, míg végül 1996-ban a Szabadidőközpontban (ma Bajor Ágost Művelődési Ház) lelt otthonra. A klubtagok hétfői munkanapokon délután fél 5-kor találkoznak, ahol elmondják egymásnak internetes bridzs-élményeiket, majd kevernek és játszanak. Bár az 52 lap mindig ugyanaz, a leosztások végtelen variációja teszi izgalmassá valamennyi partit, megunhatatlanná a játékot.
A klub szeretettel várja új tagok jelentkezését tudásszinttől függetlenül. Legalább négy fő esetén ingyenes tanfolyamot biztosít.

Ön itt van: Nyitólap Tagjaink Klubok, közösségek Tartalom Bridzsklub