Egomkultur

Művelődési Ház - Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313888, 33/501175, e-mail: egommuvhaz@invitel.hu

Terembérlés

BÉRELHETŐ TERMEINK:

A technikai igényekre, valamint büfészolgáltatásra vonatkozó egyeztetés minden terem esetében szükséges, ezek költségét a terembérleti díjak nem tartalmazzák. (Kérjük, hogy projektoros vetítés esetén laptopot hozzanak.)

Az épületről és a helyiségekről készült fotók itt megtekinthetők.

Földszinti klubterem:
66 nm, laminált padlós, egyik oldalán függönnyel eltakarható tükör, a terem végében kb. 20 cm magas dobogó, mely jól kihasználható kamaraelőadások, fórumok rendezésekor, kb. 60 darab összecsukható szék helyezhető el, vetítéshez elsötétíthető
Bérleti díja: 7.000 Ft+áfa /óra


Emeleti kis klubterem:
25 nm, padlószőnyeges, középen egy 10-12 fő által körbeülhető asztallal
Bérleti díja: 3.000 Ft+áfa/óra


Színházterem:
210 db fix, számozott, párnázott ülés, az utolsó sor mögé pótszékekként összecsukható műanyag székek berakhatók,
színpad mérete: 8 x 5 m, 80 cm magas, balettszőnyeggel fedett
Bérleti díja: 15.000 Ft+áfa /óra


Presszó-helyiség:
40 nm, kövezett, kávéházi székekkel, asztalokkal hangulatosan berendezve, az asztalok, székek szabadon átrendezhetők,
Bérleti díja: 4.500 Ft+áfa/óra

Partnereink, támogatóink

Hamarosan

Linkek

Hamarosan

Bridzsklub

A bridzs szellemi sport, versenyszerűen is űzhető kártyajáték, melyet a NOB 1999-ben olimpiai sportágnak minősített. Egy-egy egymással szemben ülő pár 52 lapos francia kártyával játssza. Igen sokrétű szellemi képességet vesz igénybe, így fejleszt is ezeket a képességeket. Szükség van logikus gondolkodásra, memóriára, stratégiára, taktikára.

Mindezek a készségfejlesztő tulajdonságai indokolják, hogy ma már Észak-Amerika és Nyugat-Európa legtöbb matematikai, gazdasági és jogi egyetemén tantárgyként tanítják. Skandinávia legtöbb országában már a középiskolák matematikai fakultációin is előkerül, s tapasztalatok bizonyítják, hogy a bridzsórák csodálatosan megnövelték a hallgatók befogadási képességét, döntésképességét és logikáját.
Bár ma már az Internet segítségével mindenki találhat játszótársakat a világ bármely pontjáról, a nap bármely szakában, az élő játék hangulatát semmi sem pótolja.
Az esztergomi bridzsklub alapítása dr. Madarász Imre nevéhez fűződik. A klub mintegy 30 éves fennállása óta több helyszínen is működött, míg végül 1996-ban a Szabadidőközpontban (ma Bajor Ágost Művelődési Ház) lelt otthonra. A klubtagok hétfői munkanapokon délután fél 5-kor találkoznak, ahol elmondják egymásnak internetes bridzs-élményeiket, majd kevernek és játszanak. Bár az 52 lap mindig ugyanaz, a leosztások végtelen variációja teszi izgalmassá valamennyi partit, megunhatatlanná a játékot.
A klub szeretettel várja új tagok jelentkezését tudásszinttől függetlenül. Legalább négy fő esetén ingyenes tanfolyamot biztosít.

Art Fotóstúdió

Esztergom és a fotográfia kapcsolata a XIX. század első feléig vezet vissza a múltba. Hiszen az első daguerrotípia készítő már 1842-ben, -tehát alig három esztendővel a találmány szabadalmaztatása után,- megjelent a városban, és a sors különös kegyelme folytán Esztergom azóta sincs híján a fényképész tehetségeknek. Számos országos hírnévre szert tett mester tartott fenn itt műtermet hosszabb-rövidebb ideig, 1915-ben pedig megérkezett az a zseniális amatőr, akit André Kertészenek hívtak. Mintegy három éves itt tartózkodása során készült és méltán világhírűvé vált felvételei Esztergom nevét beírták az egyetemes fotótörténetbe.

Az első amatőr csoportosulás a Szent Imre bencés gimnázium fotóköre volt, amely 1941-43-ig működött. A II. világháborút követő években aztán egy nagyobb igényű városi fotókör kezdte meg működését, zömmel felnőtt tagokkal. Jórész ebből a körből került ki aztán az a fotósgárda, mely immár több mint negyedszázaddal ezelőtt megalakította az azóta méltán elhíresült Esztergomi Fotóklubot, mai nevén ART Fotóstúdiót.

Az esztergomi fotósok kezdeményezésének köszönhetően indult útjára az Esztergomi Fotográfiai Biennálé, mely mindmáig a legjelentősebb magyarországi konceptuális fotóbemutató. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a fotó és a képzőművészet összebékítésében az Esztergomi Fotográfiai Biennálé tette a legtöbbet Magyarországon.

A stúdió tagjai ma már sajátos stílusukat és életművüket építő szuverén művészegyéniségek, kiket korántsem valamiféle szemléleti azonosság, sokkal inkább a szakmai igényesség azonos szintje köt össze. Keddi összejöveteleik mindenki előtt nyitottak, a szakmai beszélgetéseken, előadásokon túl szívesen adnak tanácsot minden fotográfiával kapcsolatos kérdésekben.

Ars Musica Kamarakórus

Az Ars Musica (Zeneművészet) kórus 1994-ban alakult esztergomi zenekedvelő énekesekből.
Számos hazai és külföldi koncert után 1999-ben átmenetileg szüneteltette működését az együttes.
2002-ben állandó tagsággal alakult újjá, fő célként megjelölve a magyar kórusmuzsika  terjesztését, népszerűsítését itthon és külföldön egyaránt. Évek óta szinte állandó résztvevői vagyunk Musik land iroda által Dorogon rendezett nemzetközi kórustalálkozóknak. Koncerteztünk már Németországban és Szlovákiában. Meghívásaink vannak
Észtországba és Máltára. Rendszeresen fellépünk városunk rendezvényein és az Esztergomi Bazilikában is. Immár hagyományosnak mondhatóak adventi koncertjeink is.
Az Együttes 2005-ben a pater Tamás Alajos Alapítvány zenei pályázatán első díjat nyert.
Az énekkar vezetője alapításától kezdve Vereckei Attila.

ars-musica (Small)

Esztergomi Klubszínpad

A diákszínjátszás valószínűleg több száz éves múlttal rendelkezik Esztergomban, az viszont tény, hogy a 19. században már a különböző városi egyletekben előadtak hébe-hóba egy-egy színdarabot, a 20. század elején pedig megalakultak az első munkás színjátszó körök. A 20-as évek színjátszó csoportjairól pedig már levéltári iratok is tanúskodnak. Az 50-es évek amatőr színészeiről – akiket Szávai Gyula bácsi fogott össze tevékeny csoporttá - már többeknek személyes tapasztalatai is vannak. A 60-as-70-es évek helyi színjátszását, amely számos emlékezetes sikert hozott, Nagyfalusi Tibor neve fémjelzi. Tőle vette át a stafétabotot Bakai Ferenc, aki jelenleg is a Klubszínpad vezetője, s aki tudja, kevés olyan művészeti ág létezik, amely oly döntő hatással lenne egy fiatal életére, mint a színház. Hiszen benne van minden, ami az éppen csak nyiladozó lelket felizzítja: a kirobbanó siker lehetősége a bukás veszélyének állandó jelenléte ellenében, a lelki és testi felkészültség, jelen van a „világot jelentő deszkák” ígérete, a nagy elődök példamutatása. Tallós Rita, Pusztaszeri Kornél – hogy csak a legismertebb művészeinket említsük – szintén az intézmény klubszínpadáról indultak a hírnév felé.
A színpad munkájának alapja a közösségi lét, a közös munka, mely hetente hozza össze a színpad amatőr színjátszóit, hogy a színházi mesterség fortélyait megismerve elinduljanak e gyötrelmesen szép pályán. A hagyományos színpadi technikák mellett nagy gondot fordítanak a versmondás, a színpadi jelbeszéd-kultúra eszközeinek elsajátítására is. Felsorolni is nehéz lenne, hány színházi előadás áll mögöttük: vásári komédiák, szerzői estek, fajsúlyos drámák és könnyed vígjátékok egész sora jelzi sikeres működésüket. A színpad tagjainak száma, életkora igen változó, a legfiatalabb színpados 15 éves, a legidősebbek 25-30 körüliek. Bár a társaság mintegy fele már rendelkezik némi színészi rutinnal, akiktől a kezdők is sokat tanulhatnak, egy közös vonás valamennyiükben megvan: mindannyian nagyon tehetségesek. Jelenleg – az ünnepkörhöz kapcsolódva – Betlehemes játékot próbálnak, de Mrozek Károly c. abszurdját valamint a legendás „Kereszthez csalt három széptevő-t” – a commedia del arte egyik remek darabját – is műsorra tűzik. Emellett gyakorta találkozhatunk velük egy-egy városi rendezvényen, díj-átadáson, kiállítás-megnyitón.
Ha valaki kedvet (és tehetséget) érez ahhoz, hogy az Esztergomi Klubszínpad (EKSZ) munkájába bekapcsolódjon, jöjjön el bátran a Művelődési Házba! Hétfőn és szerdán tartják foglalkozásaikat, ahol a fegyelmezett próbák mellett – jó komédiások módjára – a nagy és komoly „bohóckodásra” is lehetőség nyílik. Amire egyre többünknek is szükségünk lenne.

Regiomontanus Csillagászati Klub

 

Az elsõ csillagász szakkört Dr. Etter Kálmán vezette városunkban. Rövid mûködés után 1953-ban szünt meg a csoport, feloszlatására politikai ürügyet találtak. Ezután egyénileg és kisebb csoportokban folyt a munka.
1958-ban a Bányagépészeti Kollégiumban alapított szakkört Dr. Jónás László. Szintén ő volt a Petőfi Sándor Művelõdési Központban 1963-ban induló szakkör vezetője is.

 1986-ban Esztergomban emlékülést rendeztük Regiomontanus születésének 550. évfordulóján. Ekkor vette fel a szakkör a REGIOMONTANUS KLUB nevet.
A rendszerváltáskor új helyre költöztünk: a Művelődési Ház adott otthont és ad ma is a csillagászoknak. Laci bácsi halála után az addigi titkár, Mécs Miklós vette át a klub vezetését, majd Nyerges Gyula lett a kör vezetője. Az elmúlt évek során több tagunk is saját szakkört alapított.

Esztergomban és környékén számos amatõrcsillagász, és több csillagászati szakkör is tevékenykedik, a legtöbben tagjai az MCSE-nek (Magyar Csiilagászati Egyesület). Felmerült hát az igény egy helyi MCSE csoport megalapítására, amire 1996-ban sor is került.

Évente megrendezzük Esztergomban a Bajor Ágost Művelődési Házban a hagyományos és igen kedvelt előadás sorozatunkat, a CSILLAGÁSZATI HÓNAPot, ahol országosan, sőt nemzetközileg is ismert és elismert előadók tartanak előadást. Rendszeresen tartunk távcsöves bemutatókat, és igény szerint klubokban, iskolákban és intézményeknél is szívesen tartunk előadást.
Csatlakozva az országos akciókhoz évről évre megrendezzük a CSILLAGÁSZAT NAPJA és a KÖZELEBB A CSILLAGOKHOZ című komplex csillagászati rendezvényeket. Ezek egyben tagtoborzó akcióink is.
Örömmel fogadunk minden érdeklődőt a klubban. Azokat is várjuk, akik nem akarnak rendszeresen eljárni foglalkozásainkra, de valamilyen kérdésükre választ várnak tőlünk. Célunk a szabadidő hasznos eltöltése, a helyes természettudományos világkép kialakítása és a téveszmék eloszlatása.

csillagaszok

 

TORIL FÉNYE SZEREPJÁTÉK KLUB

 

Van olyan, hogy egy könyv olvasása közben néha megszűnik a külvilág, mert annyira magával ragad a fantáziád? Vagy mikor a való világ gondjaitól menekülve egy másik földre képzeled magad? Ha igen, akkor közöttünk a helyed!
Üdvözöl a „Toril Fénye” szerepjáték klub!
Ha még nem hallottál a szerepjátékról, érthetően az első kérdésed, hogy mi is az.
Alkotsz magadnak egy képzeletbeli személyt (karaktert) egy fantáziavilágba illesztve, majd megpróbálod beleélni magad. Csapattársaid ugyanezt teszik, a játék menetét a mesélő felügyeli, aki a fantáziavilág rejtelmeibe kalauzol titeket, s izgalmas kihívásokat gördít elétek.
Elég találékonynak, talpraesettnek, bátornak érzed magad, hogy sikeresen vedd az akadályokat? A választás a tied, szerencselovag! Toril világa az összes kalandjával reád vár!
Szándékom egy igényes, kulturált, kölcsönös tiszteleten alapuló klub létrehozása, ahol az érdeklődők megismerhetik a társasági szórakozás ezen formáját. A szerepjáték azon kívül, hogy remek szórakozás, fejleszti a társalgási érzéket, szókincset, fantáziavilágot, képzelőerőt.

Összejövetelek vasárnaponként 15 órától
Klubvezető: Kalmár Árpád Vilmos
Tel.: +36-30-2038149

ÉREMGYŰJTŐK KLUBJA

A szervezett éremgyűjtés Esztergomban az 1960-as években bontakozott ki. 1967-ben már csoportba szerveződve tevékenykedett s tagozódott be az 1969-ben alapított Magyar Éremgyűjtők Egyesületébe.
Kevés csoport dicsekedhet azzal, hogy elnyerte a Vándorgyűlés rendezési jogát, Esztergomon kívül nincs is olyan település, melyik kétszer kapta volna meg ezt a megtisztelő lehetőséget. 1973-ban a negyedik, majd 1992-ben a XXII. vándorgyűlés zajlott a királyi városban. A vándorgyűléshez kapcsolódott a Numizmatikai Nyári Egyetem rendezése is. Az egyetem hallgatói a színvonalas előadások végeztével diplomát vehettek át Paskai László bíboros-érsek úrtól a Prímási Palotában, ahol erre az alkalomra a Keresztény Múzeum anyagából a maga nemében páratlan kiállítás nyílt a káptalani jelvényekből.
Nagyobb rendezvényeink helyszíne a Fürdő Szálló volt, ahol is egy helyen tudhattuk a szállást, étkezést, az árverezést, valamint magát a kiállítást. Összejöveteleinket pedig hetente a Bajor Ágost Művelődési Házban tartottuk. Jelenleg a Művelődési Ház zsinagóga épülete ad otthont foglalkozásainknak csütörtökönként 17-19 óra között. Évente öt nagyobb cserenapot tartunk, minden második hónap harmadik vasárnapján reggel 8 órától 12 óráig.
Csütörtöki összejöveteleinkre pedig szeretettel várjuk nem csak az éremgyűjtőket, hanem mindennemű régiség -képeslap, könyv, festmény, kitüntetés, stb.- iránt érdeklődőket és leendő gyűjtőket. Nagyszámú katalógussal, szakirodalommal rendelkezünk, önzetlenül segítünk minden érdeklődőt, aki megkeres bennünket.

Csóka Ferenc klubvezető

eremborze

"FALS HANG" zenei klub

 

A FALS-HANG zenei kör azok számára alakult, akik nem hivatásos előadóművészek, zenei képzésben talán nem is részesültek, de szeretnének önmaguk örömére, vagy talán egy szűk baráti kör számára muzsikálni, kedvenc zenéiket eljátszani. Korra és nemre való tekintet nélkül együtt próbálkozhatnak barátok, szülők, gyerekek, kicsik és nagyok. Az „én csak ennyit tudok belőle!” - felvetésre válaszunk mindannyiszor az, hogy: „itt most megtanuljuk az egészet úgy, ahogy illik. Megkeressük hozzá, ami hiányzik - közösen. Ha nem megy saját tudásunkból, akkor hívunk szakavatottabb segítséget. A lényeg, hogy merjünk az elakadt szintről újra elindulni! Merjük folytatni megkezdett hangszeres zenetanulásunkat, az éneklést, akár egyénileg, akár csoportosan.  A sok kezdeti gyakorlás, próbálkozás természetes kínlódásait hivatott jelezni a „FALS-HANG” elnevezés. De aki közénk jön és felvállalja kristályosodás előtti állapotunkat, nagy kincset kap cserébe: a gigászi sebességgel rohanó hamis képzeletekkel teli világ helyett valódi értékeket, fals hangok helyett igaz, szépen csengő,  mindannyiunknak örömet nyújtó tiszta dallamokat. Amiket – a sok-sok gyakorlás és próbálkozás után - mi magunk szólaltatunk meg. Immáron tisztán.

falshang

BALETTOKTATÁS

 

A klasszikus balett gyakorlása által a test változik, fejlődik, a lélek pedig vele együtt folyamatosan épül és szépül. A balett segítségével a koordinációnak, a fejlett mozgásharmóniának olyan magas fokára lehet jutni, mely lehetővé teszi más, ettől eltérő tánctechnikák vagy mozgásformák gyors és testtudatos elsajátítását, művelését is (pl.: lépéstechnikák, egyensúlyi helyzetek, forgások, ugrások, stb.)
A mozdulatok finomodnak, kecsesebbé válnak, az izmok megerősödnek, formálódnak, feszesednek, a test rugalmasabbá, hajlékonyabbá válik. Javul az általános kondíció, fejlődik a figyelem és a koordináció, kialakul egy erős testtudat, mely megkönnyíti és lerövidíti a tánctanulást egyéb más táncműfajokban.
Balettóráink felépítése általában a klasszikus módot követi: rövid bemelegítés után „rúdgyakorlatok”, majd középgyakorlatok következnek ugrásokkal, forgásokkal, kombinációkkal.  Művelődési Házunk többfunkciós klubtermét parkettaborítással valamint faltól falig terjedő tükrök beépítésével sikerült alkalmassá tenni az egyre népszerűbb balett oktatás számára.

balett (Small)

NAPÚT RAJZISKOLA

 

A művészpalánták a tanév folyamán megismerkednek számos képzőművészeti technikával (ceruza-, szén-, pasztellrajz; akvarell-, batik-, olajfestészet, kollázs, montázs, linómetszet, agyag kisplasztikák, stb.).
Felfedezik a színek világát, megtanulják az alapszíneket, kevert színeket. Mértani formák ábrázolásától kezdve a csendéleteken, majd portrérajzolásokon keresztül eljutnak a tájképfestésig, és az absztrakt ábrázolásig.
Művészettörténeti alapismereteket szereznek, kiállításokra járnak, otthoni kutatómunkát kapnak.
Mindenkivel egyénien - korának és képességeinek megfelelően - foglalkoznak.

naput (Small)

ÉREMBÖRZE

2013. szeptember 22-én, vasárnap 8-12 óráig

É R E M B Ö R Z E

eremborze

ÉREMBÖRZE

2014. február 23-án, vasárnap 8-12 óráig

É R E M B Ö R Z E

eremborze

ÉREMBÖRZE

2015. február 22-én, vasárnap 8-12 óráig

É R E M B Ö R Z E

eremborze

ÉREMBÖRZE

2015. április 19-én, vasárnap 8-12 óráig

É R E M B Ö R Z E

eremborze

VIRÁGKÖTŐ TANFOLYAM

2013.

 

 

Kreatív, gyakorlati virágkötő tanfolyami képzés
szeptember végétől január végéig
  
/hétfőnként 17.00-19.00-ig/

A tanfolyam összköltsége: 118 000 Ft  /részletekben fizethető/
ami a tanfolyam díja mellett tartalmazza a szükséges virágok, zöldek, kellékek és oktatási segédanyag árát is.

jelentkezés, információ:
Sajó Anna
06/20/960 89 84
www.sajoanna.hu
levélcím: info@sajoanna.hu 

További részletek:
http://napra-forg.blogspot.hu/p/hirek.html

Kreatív, gyakorlati virágkötő tanfolyami képzés

szeptember végétől január végéig

      Esztergomi Művelődési Ház      
/hétfőnként 17.00-19.00-ig/

A tanfolyam összköltsége: 118 000 Ft  /részletekben fizethető/

ami a tanfolyam díja mellett tartalmazza a szükséges virágok, zöldek, kellékek és oktatási segédanyag árát is.


jelentkezés, információ:
Sajó Anna
06/20/960 89 84
www.sajoanna.hu
levélcím: info@sajoanna.hu 

További részletek: 

http://napra-forg.blogspot.hu/p/hirek.html

NAPÚT RAJZISKOLA

A 2013/14-es tanévben újra indul a                                 
NAPÚT RAJZISKOLA
minden korosztály számára

palettta

Bővebben

AHOGY MI LÁTUNK ...

2013. november 15-én, pénteken 18 órakor

AHOGY MI LÁTUNK ...   digiráma vetítés
Szekeres János fotóművész, Cseterki Imre természetfényképész és Milnár László emlékképész fotóiból -

A belépés díjtalan

NAPÚT RAJZISKOLA

2014. június 4-től 18-ig
A NAPÚT RAJZISKOLA ÉVZÁRÓ KIÁLLÍTÁSA

Megnyitó: június 4-én, szerdán 17 órakor

palettta

Bővebben

BAGDI BELLA EST

 

2014. október 3-án, pénteken 19 órakorBB-kep

BAGDI BELLA EST - JOBB VELED A VILÁG BOLDOGSÁG
8 zenés boldogságszintet növelő gyakorlat az életminőségünk jobbításáért

 

Bővebben

MENTSVÁR

 2014. szeptember 25-én, csütörtökön 18 órakor

MENTSVÁR
zenés dráma az esztergomi Carmen TSE színjátszósainak előadásában

Bővebben

Áldott, békés ünnepeket!

karacsonyi-lap (Large)

NÉVVÁLTOZÁS

Tájékoztatjuk kedves Látogatóinkat, hogy intézményünk neve és egyik e-mail címe megváltozott!

muvhaz-teljes-logo

SZAMÁRTÁRLAT

 

2015. június 20-tól július 10-iglogo muzemokejszakaja fejléc
„ÚR LOVA”
- válogatás az Első Magyarországi Szamártár gyűjteményéből -

A kiállítás megnyitója: 20-án, szombaton 17 órakor

bővebben

Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

Karacsony-lap-facebook (Small)

A Művelődés Háza Esztergom Nonprofit Kft. adatai

A Művelődés Háza Esztergom Nonprofit Kft. adatai


Vezető tisztségviselő: Maronka Csilla ügyvezető

Járandósága: br. 350.000 Ft/hó

Felügyelőbizottsági tagok: Ambrus Regina elnök, Koditek Pál tag, Tóth tamás Béla tag

Járandóság: ingyenes

Bankszámla felett rendelkezésre jogosult munkavállaló: Maronka Csilla ügyvezető

VÉRADÁS

2016. áprilisverado
V É R A D Á S

 

NŐNAPI MŰSOR

2017. március 12-én, vasárnap 16 órakor

ZENÉS NŐNAPI KÖSZÖNTŐ

Az ENÉKE (Esztergom és Környéke Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Kulturális Egyesület) színes, zenés, irodalmi rendezvénnyel várja (nemcsak) a hölgyeket.

Flower Bar

Térkép

terkep

Ön itt van: Nyitólap Tartalom

Kapcsolat-Nyitvatartás

Elérhetőségek

 

Művelődési Ház - Esztergom
A Művelődés Háza Esztergom Np. Kft.
Cím: 2500 Esztergom Imaház utca 2/a 
Tel.: 06 33 313 888, 06 33 501 175


Cím: 2500 Esztergom Imaház utca 2/a
Tel.: 06 33 313 888, 06 33 501 175

Közösségi oldalaink